Vizuális ismeretterjesztés

Mutasd, ne mondd!

2019\11\22 gxd

Black friday magyar módra

black-friday.png

A black friday az amerikai Hálaadást követő péntek, a karácsonyi szezon nyitónapja, amely ebben az évben november 29-re esik. Ezen a napon a kereskedők óriási akciókkal próbálnak minél több forgalmat generálni, míg a vásárlók - ha kell, egymással összeverekedve - igyekeznek a lehető legjutányosabb áron hozzájutni a vágyott termékekhez.

Tovább olvasom
2019\11\07 gxd

Ne hagyd, hogy beszippantson a fake news világa!

fake-news_rajztabla_2.png

Ember legyen a talpán, aki a ránk ömlő információtengerből ki tudja válogatni az értékkel bíró, valódi híreket, és felismeri a manipulált, átverős tartalmakat. A legújabb felmérések szerint idén tovább nőt a híreket rendszeresen (hetente vagy annál gyakrabban) fogyasztók száma, sőt nagy mértékben emelkedett azok száma, akik nemcsak fogyasztják, de meg is osztják a híreket a különböző közösségi platformokon. Nagyon nem mindegy tehát, hogy milyen tartalmak jutnak el a nézők/olvasók széles tömegéhez.

Tovább olvasom
2019\10\02 gxd

Rózsaszín október

A mellrákszűrés fontosságáról

mellrak-800.png

Kétezer

Évente ennyi nő életét követeli a rosszindulatú mellrák, amely a nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés. Mivel rengeteg embert érint, 1985 óta október hivatalosan is a mellrák elleni küzdelem hónapja. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet az önvizsgálat és a szűrés fontosságára, különösen akkor, ha a szervezett emlőszűrésen a behívottak csupán 45 százaléka jelenik meg.

Tovább olvasom